Stichting Praktijk De Jong 

Met onze stichting ondersteunen we de geestelijke gezondheid. Stichting Praktijk De Jong i.o.

Op allerlei mogelijke manieren wil onze stichting personen en situaties steunen waar meer licht nodig is, en anderen inspireren ook daaraan bij te dragen. Mensen aan elkaar koppelen. Matches made in heaven, zeg maar. 

Iedereen heeft sterke kanten en minder sterke kanten. Het is belangrijk dat we onze sterke kanten benutten en steun vragen bij onze minder sterke kanten... Steun in de zin van praktische hulp, maar ook via tips en mogelijk zelfs voor groei via onderwijs of therapie. Er zijn namelijk altijd anderen die sterk zijn daar waar wij zelf minder sterk zijn. Het klopt samen. Laten we zorgen dat het leven meer en meer klopt, voor elkaar, met elkaar.

DONATIES qua ideeën input, daadkracht of financiële steun zijn welkom. Zend ons je bericht via het contactformulier, NB: Zodra onze stichting een ANBI status heeft, kan uw donatie worden afgetrokken van de belasting. Wij werken toe naar een ANBI status. Zodra dit gerealiseerd is, leest u dat hier terug.

Waarmee kun jij het lichter maken?

 

De kracht van de nacht

Zonlicht zorgt voor daglicht, sterren kun je vooral ’s nachts zien. Er is altijd licht, ook al zien we het misschien niet altijd. Ieder leven kent dag en nacht. Meer licht is meer kracht. De kracht van de nacht: verbinden met ander licht dan van onze zon.

 

Licht versterken

Stichting Praktijk De Jong i.o. zet zich in om op alle mogelijke manieren het licht te versterken, en jou te versterken. Zo wordt het lichter in meerdere betekenissen.

Onze stichting springt ook een beetje bij als je onvoldoende middelen hebt, om zelf bijvoorbeeld de bevrijdings-coaching te vergoeden. Hoe vrijer/ lichter je bent, hoe meer kracht je krijgt.

 

Licht geeft groeikracht

Stichting Praktijk De Jong i.o. wil het innerlijke licht versterken, dat er altijd is, en jou steunen jouw licht te laten schijnen, jouw kracht passievol voor de wereld in te zetten. Onze stichting wil ook activiteiten steunen, met als doel dat het lichter wordt (figuurlijk).

 

Licht is zó aanstekelijk!

Wees gewoon jeZelf. Een licht hart brengt gemak op je pad. Laat je licht schijnen. Leef je passie, vind je licht. Licht laat je zien wat je zoekt. Licht toont wat je dient te weten.

 

Een man en vrouw zitten samen op een bankje in het park. De vrouw zegt voor de zoveelste keer: “Oh, oh, oh, ik voel me helemaal niet goed… mijn hoofd, niet te doen!”. De man reageert zoals steeds weer met: “Als je nou eens…”. De vrouw stopt hem telkens: “Nee, nee, nee, luister nou gewoon eens naar me! Oh, oh, oh, ik hou het niet meer vol zo. Oh, oh, oh!”. De man zegt uiteindelijk toch tussendoor: “Als je nou die spijker uit je voorhoofd haalt, gaat het straks vast beter met je!”.

 

Gewoon jeZelf zijn

Dat is het fijnst voor iedereen. Mensen vullen elkaar perfect aan. Ben jij authentiek? Kun jij gewoon jeZelf zijn? Gewoon jeZelf zijn… als iedereen daarmee kleur bekent, dan vormen we samen de regenboog. Al die kleuren samen vormen samen wit licht. Het is makkelijker iemand zijn eigen kleur te gunnen, makkelijker om trouw te zijn aan jouw eigen kleur, als je beseft dat we dan meer voor elkaar kunnen betekenen. Door te zijn wie we zijn, zijn we er ook echt voor de ander.

 

Goed voor jeZelf zorgen

Als je op allerlei gebied goed voor jeZelf zorgt, kun je meer voor anderen betekenen. Je kunt bijvoorbeeld inspanning van denken/ lichaam/ gevoel voldoende afwisselen. Jezelf verzorgen op een manier die bij jou past. Jezelf opladen aan iets waar jij

 

Oog voor lange termijn

Als je keuzes maakt met oog voor de lange termijn gevolgen, heb je er uiteindelijk meer aan, al heb je dan misschien niet meteen wat je wilt

 

Als je je licht deelt, wordt het meer

Wat zou je meteen al kunnen doen? Het zijn open deuren. Toch, onderstaande consequent toepassen, is misschien niet altijd even makkelijk. Oefening baart kunst.

  1. Ik heb voldoende van …

Je kunt kijken naar wat je wél hebt. Dankbaarheid vinden. Gul delen van je overvloed. Als meer en meer mensen dat doen, kan iedereen eerder krijgen wat ie nodig heeft. Afstemmen op de ander, of die aangeeft het te kunnen gebruiken, of het welkom is. Genieten van het geven, ook als je geen dankjewel krijgt, of geen glimlach.

  1. Ik heb … nodig

Je kunt kijken naar wat je nodig hebt. Kracht vinden en een weg zoeken. Anderen de gelegenheid geven jou te geven van hun overvloed. Je dankbaarheid tonen, ook als iemand bijvoorbeeld meedenkt over hoe je het kunt vinden. Dankbaarheid geeft niet alleen de ander een fijn gevoel, maar is ook voor jezelf heel gezond.

  1. Mijn talent is …

Je kunt kijken naar wat je wél kunt. Jouw passie inzetten voor anderen/ dieren/ de natuur. Je energie inzetten voor iets zinvols. Je tijd benutten voor iets waarmee je zelf of waarmee anderen weer verder kunnen.

  1. Het lukt me (nog) niet om … te kennen/ kunnen/ doen

Zodra dit helder is, kun je gericht zoeken naar iemand die je hierin steunt. Je hebt heel veel in je, aan kennis/ talenten/ mogelijkheden. Je hoeft echt niet alles te weten of te kunnen. We vullen elkaar perfect aan met zijn allen.

  1. Geniet met respect en dankbaarheid van de natuur

Dankzij de natuur kunnen wij leven. Hoe dieper we dat beseffen, des te meer we zullen bijdragen aan natuurbehoud, hoe natuurlijker we zullen gaan leven. Kijk eens of je bijvoorbeeld met enige regelmaat een betere gewoonte kunt inbouwen in je leven.

  1. Geniet van rust ’s nachts

Ook als je een nachtje de maan niet kunt zien, kun je erop vertrouwen dat de maan heus weer terugkomt. Zoals je ook beseft dat de sterren er altijd zijn, ook al kun je die overdag niet goed zien. Zoals je er gerust van kunt uitgaan dat de zon ’s morgens de nieuwe dag zal wekken.

 

Vul zelf aan. Succes!

Zend ons tips. Dank.